Megverte és kirabolta áldozatát Szolnokon a veszélyes bűnöző

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta annak a 19 éves szolnoki fiatal férfinek a letartóztatását, aki Szolnokon, szerda éjjel egy játszótéren erőszakkal vette el egy nála idősebb férfi mobilját és utazótáskáját.

A rendelkezésre álló adatok szerint az ittas állapotban lévő fiatal férfi március 9-én, éjfél körül, Szolnokon, egy játszótérnél elkérte az ott tartózkodó, szintén ittas állapotban lévő férfitől a mobiltelefonját.

Amikor a másik férfi azt nem adta oda, ököllel többször is arcon ütötte, majd a nadrágzsebéből kivette a másik férfi telefonját, valamint elvette tőle a ruhaneműket, tisztálkodási eszközöket, gyógyszereket, teát és alkoholt, adóigazolványt tartalmazó utazótáskáját is, és a helyszínről elmenekült.

Az ellopott tárgyak értéke 65 ezer forint volt, melyeket a rendőrség a férfitől lefoglalt, a tulajdonosnak visszaadott.

A bántalmazott férfi 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett az arcán.

A járási ügyészség indítványa szerint a többszörösen is büntetett férfi esetében – akivel szemben vagyon elleni bűncselekmények miatt jelenleg is több büntetőeljárás folyik – a bűncselekmény súlyára is figyelemmel, fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye. Az ügyészség továbbá megalapozottnak látta a bűnismétlés veszélyét is.

A nyomozási bíró január 10-én az ügyészség indítványa alapján elrendelte a férfi letartóztatását.

A bíróság végzésével szemben a férfi fellebbezést jelentett be, így az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog végleges döntést hozni, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban ezt a tájékoztatást adta.

Kapcsolódó cikkek